Területi Művelődési Intézmények Egyesülete
Közhasznú Szervezet | 1119 Budapest, Fehérvári út 47. | Telefon: 06-1-203-3868 | Mobil: 06-30-510-7537
Főoldal | E-mail | www.temie.hu

Bihari sokk

2020. február 8. 20:00

Kategória: Előadás


A biharis ünnepeken titokban szárnyát bontogató alapító tagok meghívására, decens zenészekkel bővülő formáció 1995 februárjában megtartotta első klubját, ami a farsang jegyében telt. A buli a hónap utolsó péntekére esett, így ezt követően minden hónap utolsó péntekén több, mint ötszáz ember vett belépőt az Almássy Téri Szabadidő Központba, a legendás Biharisokk Klubba.
Az esemény meghatározó volt az akkori néptáncmozgalom életében. Találkozópont volt, egyben egy független szellemi közösség, ami gyakran teret adott az ön- és társadalomkritikus humornak….

 

A BihariSokk Klubban 1995-től éveken keresztül olyan estéket, koncerteket és nem mindennapi pillanatokat éltek át a budapesti és a főváros környéki együttesek, amik a mai napig emlékezetesek. Az amatőr, de lelkes szórakoztató zenekarhoz olyan professzionális előadók csatlakoztak, mint a Gázsa zenekar, a MÉTA, a Palermo Boogie Gang, Ferenczy Gyuri és bandái, a Kimnowak, vagy az akkori Új Színház művészei és szólistái: Bubik István, Udvaros Dorottya, Prokai Ancsa, Horváth Virgil, Debreczeni Csaba, Schlanger András, Bussay Böbe és még sokan mások.

A BihariSokk az elmúlt 25 év folyamán igazi intézménnyé vált, és ahogy az a néptáncegyütteseknél is szokás, átöröklődött az egyre fiatalabb nemzedékekre. A 2004-es első generációváltást 2018-ban egy újabb követte, így a zenekar mára három (!) teljes formációval rendelkezik a tizen/huszonévesekig bezárólag. Február 8-án mindhárom a színpadra kerül, sőt közösen is zenélni fognak.

A mindig jelen lévő táncegyüttesekre pedig most is számítanak az alapítók és a jelenlegi muzsikusok! Vasas, Válaszút, Vadrózsák, Bartók, Bihari, Honvéd, Budapest, Duna, Állami, Dunaújvárosi Vasas, stb….
 Bihari sokk

Területi Művelődési Intézmények Egyesülete
Közhasznú Szervezet | 1119 Budapest, Fehérvári út 47. | Telefon: 06-1-203-3868 | Mobil: 06-30-510-7537